WordPress onderhoud, hosting, advies en optimalisaties

W ordPress is een opensource project dat continu in ontwikkeling is. Door de miljoenen gebruikers wereldwijd kunnen problemen dus snel worden aangepakt en worden vernieuwingen geleverd als een update. Zowel WordPress zelf als iedere plugin of thema kan updates ontvangen. In vele gevallen zijn dit kleine verbeteringen of toevoegingen van functionaliteit, maar in sommige gevallen gaat het over beveiligingsupdates die lekken in bepaalde code gaan dichten.

Bij iedere update, of het nu een kleine update of een beveiligingsupdate betreft, is het aan te raden deze zo snel mogelijk te installeren op je website. Hiervoor bied ik verschillende onderhoudspakketten aan.

Veiligheid

WordPress is het meest gebruikte CMS (content management systeem) platform voor website ontwikkeling ter wereld. Dit heeft als voordeel dat er veel ontwikkelaars helpen bij de toekomst van het project, maar helaas richten hackers zich steeds vaker op dit platform. Om kwaadwilligen dus buiten te houden wordt het onderhoud en beveiliging van de website steeds belangrijker.

Bescherming

Systematisch onderhoud en nazicht beschermt je website tegen bepaalde risico’s waaronder:

  • Dataverlies (backups beschikbaar vanaf premium pakket).
  • Slechte performance.
  • Downtime – wanneer je website onbereikbaar is waardoor je verkoop of potentiële klanten kunt mislopen.
  • Slechte SEO ranking én conversiescores door één van vorige punten.
  • Hacks en reputatieschade.
  • Hoge onvoorziene kosten.

Snelheid

Door steeds met de laatste versie van de software te gaan werken, laat je bugs of fouten tot het verleden behoren. Zo werkt de site altijd met de nieuwste versie én met de beste performantie. Dit bevordert de snelheid en laadtijd van de website, wat ook een pluspunt is in de ogen van zoekmachines.

Controle

Door het onderhoud uit te besteden weet je met zekerheid dat je website altijd de laatste nieuwtjes heeft. De updates worden altijd gecontroleerd uitgevoerd en loopt er iets mis dan wordt er snel voor een oplossing gezorgd.

Backups

Eén van de vaak vergeten zaken zijn backups, deze zijn niet enkel nodig voor je eigen pc of documenten, maar ook voor je website! Zo kan de website ten alle tijden teruggeplaatst worden naar een eerder tijdstip wanneer problemen zich voordoen en is er minder kans op dataverlies.

Veelgestelde vragen bij WordPress onderhoud

Wat als ik niet langer het onderhoud wens? Wat is de opzegtermijn?
Er is geen enkele opzegtermijn, wens je niet langer van mijn dienst te genieten dien je mij enkel op de hoogte te stellen, per mail of per telefoon en dat liefst voor het einde van het lopende kwartaal/jaar.
Hoe snel worden de updates én vooral de beveiligingsupdates geïnstalleerd?
Beveiligingsupdates zijn het meest belangrijke aspect binnen alle updates, deze worden altijd zo snel mogelijk geïnstalleerd. Ik ben snel op de hoogte door het volgen van allerlei media binnen de WordPress community, meestal installeer of patch ik de updates de dag zelf! Bij grotere of mayor updates is het even anders. Ik doorloop de updates in een testomgeving vooraleer ik ze op de live-site uitvoer. Zo weet ik telkens dat de updates geen problemen opleveren.
Hoe verloopt de betaling?

De betaling verloopt per kwartaal en de factuur krijg je voor het begin van het volgend kwartaal. Kies je voor een jaarlijkse betaling krijg je van mij korting.

Wat als mijn website gehackt wordt of offline gaat?

Via deze diensten doe ik er alles aan om je WordPress site in de beste conditie werkend te houden. Moest het tegen alle wil in toch misgaan, zorg ik er voor dat de website snel terug online komt* en indien nodig opgeschoond wordt.
* als de hosting bij een externe firma wordt geplaatst kan ik niet instaan voor de uptime van de website, noch kan ik instaan voor de beveiliging op hun serverplatform.

Kan er ook onderhoud worden aangeboden wanneer de website door een externe firma werd gebouwd?

Zeker. Vooraleer we starten met het onderhoud doe ik eerst een audit van de huidige staat van de website. Hierbij komt meestal extra werk bij kijken, eens dit op punt staat kan onderhoud starten. Dit enkel na onderling overleg uiteraard.

Verhuis
Digitaal verhuizen

V erhuizen, maar dan van server naar server, of van domeinnaam naar domeinnaam. Bij het veranderen van hosting komt de nodige stress en migratiewerk kijken. Hosting kan zowel naar mijn omgeving als naar jouw gewenste firma geplaatst worden. De duur van de werken hangen af van beide platformen.

Besteed deze taak uit aan mij en laat de zorgen achter je.

SSL verbinding
Aan te raden maatregel.

Sinds Google aankondigde dat niet-SSL websites ‘onveilig’ worden, is het aan te raden over te stappen. Het toont je website bezoeker dat er een extra beveiligingsmaatregel is toegepast. Websites waarbij persoonlijke gegevens -denk maar aan een contactformulier of een inlogpagina – worden gedeeld hebben dit zeker nodig.

Als je huidige hostingfirma een integratie aanbiedt is dit eenvoudiger, maar je website met bijhorende inhoud (afbeeldingen, urls, database …) moeten ook gewijzigd worden. Anders heb je het risico dat de website ‘mixed content’ bevat en alsnog niet volledig over SSL werkt.

Deze maatregel is een vereiste wanneer je je site GDPR-compliant wil maken, in ieder geval een goeie eerste stap naar compliance.

Voor meer informatie hieromtrent, neem spoedig contact met me op!

Heb je me nodig?
Net zoals ik snel updates installeer, reageer ik ook snel op je aanvraag!

Door het aanvinken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Een link vind je onderaan op elke pagina.